21/10/14

 Την προσεχή Κυριακή (19.30) θα γίνει στο Βενετοκλειο ο ανδρικός αγώνας μπάσκετ του Δωριέα με την Ελπίδα 

   alt

21/10/14

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΔΑΝΣ Δωριεύς παραχώρησαν οι προπονητές της ανδρικής ομάδας  μπάσκετ του συλλόγου,  Δημήτρης Σαρικάς και Μιχάλης Καρακωνσταντής

Η συνέντευξη:

 

Το φετινό ¨στοίχημα¨για τον ΔΩΡΙΕΑ με τεχνικό Δίδυμο Σαρίκα-Καρακωσταντη πως πάει ;

  Φέτος η ομάδα δεν είναι του Δημήτρη. Σαρίκα όπως πολλές φορές τυπώνεται στα Μ.Μ.Ε αλλά των Σαρίκα-Καρακωσταντή. ¨Στοίχημα¨  δεν θα λέγαμε πως είναι ,αλλά μια πρωτόγνωρη εμπειρία και συνεργασία και για τους δυο μαςιμαστε και οι δυο νέοι προπονητές και έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα, το ότι είμαστε διπλωματούχοι προπονητές δείχνει πως η ομάδα και ο σύλλογος έχει κάποιες βλεψειςγια το μέλλον,αυτες ταυτίζονται με τις δικές μας προσωπικές φιλοδοξιες.Ετσι όταν όλες οι πλευρές βαδίζουν στο ίδιο δρόμο, τότε μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε.

. Είστε ευχαριστημένοι από της μεταγραφικες κινήσεις ;

  Άσχετα με το τι γράφονται ή δεν γράφονται στα Μ.Μ.Ε εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από τις επιλογές μας και το σύνολο παικτών που πήραμε φετος.Αυτο που μας ευχαριστεί δεν είναι το γεγονός ¨τι ή πόσους¨ πήραμε, αλλά ότι καταφέραμε από το ΜΗΔΕΝ να μπορέσουμε να προσελκύσουμε παίκτες όπως ο Σαρίκας Α. , Λαζαριδης Ντ. , Λαζαριδης Μ. , Σιωκος Α. , Τσαλικης Κ. , Συμιακος Γ. , Καραγιαννης Γ. κ.α Αυτό από μόνο του δείχνει τηνκαλη δουλειά που κάνουμε στον σύλλογο και η αναγνώριση βγαίνει από τους ίδιους τους αθλητές τους οποιους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν είτε αποφασίσαμε να συνεργαστούμε μαζί είτε όχι.

. Το φετινό roaster πως είναι ;

  Κατεβάσαμε κατω πολύ τονμέσο όρο  ηλικίας σε σχέση με πέρσι. Θα δώσουμε ευκαιρία σε 4-5 νεαρά παιδιά να παίξουν, θέλουμε να δέσουμε τον ενθουσιασμό των μικρών με την εμπειρία των μεγάλων. Ευτυχώς οι πιο έμπειροικαλαθοσφαιριστές μας, έχουν καλή νοοτροπία,χαρακτήρα και πάνω από όλα κάποιοι διαθέτουν και μεγάλη προσωπικότητα.

. Ποιος ο στόχος της ομάδας ;

  Ο στόχος της ομάδας πραγματικά πιστεύουμε είναι κάτι το αντικειμενικό, είναι το πως θα το δει ο κάθε ένας από τη πλευρά του.Εμεις ως τεχνικό δίδυμο σε συνεννόηση ΠΑΝΤΑ με τη διοίκηση της ομάδας αποφασίσαμε πως ο στόχος μας δεν είναι η δυάδα ή η τετράδα αλλά το να καταφέρουμε να οργανωθούμε διοικητικά και συνάμα οικονομικά, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να κάνουμε σχέδια και όνειρα πρωταθλητισμου.Τωρα βάζουμε τα θεμέλια για το αύριο και χτίζουμε για το μελλον.Ηδη μαζέψαμε πολλά μικρά παιδιά από τη Ρόδο άλλα και τα Άφαντου Βρήκαμε πολλούς ενεργούς χορηγούς, κάτι που μέχρι πέρσι δεν υπήρχε αφού όλες οι πόρτες αυτές ήταν κλειστες.Ειμαστε κοντά στο να ανακοινώσουμε τη συνεργασία με γνωστή αθλητική εταιρια,το οποίο θα αφορά όλοι την αθλητική ενδυμασία μας.Κατορθώσαμε να φτάσουμε στο σημείο να δοκιμάζουμε τον Δέλλιο από τη Θεσαλλονίκη.Ολα αυτά και πολλά πολλά άλλα , κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε ως τώρα και για τους στόχουςμας συνεχίζουμε να παλεύουμε για να τους πετυχουμε. ενα βήμα κάθε φορα, Πριν 3 χρονιά μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πολλά βηματα,τώρα όμως κάνουμε το πιο σημαντικό για το συλλογο.

  Τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι το ¨τι λένε ή πιστεύουν οι άλλοι¨ δεν μας ενδιαφέρει, αυτό που μετράει είναι «τι πιστεύουμε» και «τι λέμε εμείς»(Διοίκηση-προπονητές-αθλητές)...¨ΕΜΕΙΣ΄΄ θέλουμε να παίξουμε όσο πιο απλό και όμορφο μπασκετ γινετε,θελουμε να το ευχαριστηθούμε,βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και θα επιδιώξουμε μια καλύτερη πορεία από περσυ.Φαβορι φέτος για τον τίτλο είναι ο Διαγόρας και η Ελπίδα, απο΄κει και πέρα των πρώτο λόγω για τετράδα το έχει η Καλλιθέα που ενισχύθηκε πολύ φέτος και ο ΓΑΣ Ιαλυσού που με την παρουσία του υγειή φέτος Δόσπρα αλλά και με τους Κογκίδη-Μαρουλάκη φτιάχνει μια πολύ δυνατή Front-line για το επίπεδο αυτό και όχι μόνο.Εμεις θα παλέψουμε για τις όποιες πιθανότητες έχουμε.

. Αλήθεια με Δέλλιο τι έγινε ;

 Ο Μίλτος ήρθε και προπονήθηκε μαζί μας,ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε με δύο (2) προπονήσεις που έκανε, όμως άφησε θετικές εντυπώσεις. Είναι παιδί υπάκουο ,έχει παιδεία,ειναι δυνατός παίκτης με φυσική δύναμη στο παιχνίδι του,ειναι 2.00 μ ,διαθέτει καλό Mid range σουτ, δεν είχε το Low post game που ψάχναμε εμείς, είναι περισσότερο PF παρά Center. Σίγουρα σε εμάς θα έβρισκε το χρόνο του και θα είχε ρόλο στην ομάδα μας.Ο Μίλτος έφυγε τώρα για την ιδιαίτερη πατρίδα του και ετοιμάζεται να πάει στην Ολλανδία να παίξει εκεί μπασκετ, εμείς του ευχόμαστε κάθε τύχη στην νέα του αρχή και να έχει υγεία.

. Ποια η φιλοσοφία της ομάδας ;

  Η φιλοσοφία της ομάδας μας δεν έχει αλλάξει από πέρσι , παραμένει το ίδιο με τη μόνη διαφορά πως φέτος μπήκαν κάποιες πινελιές του Coach Καρακωσταντη.

. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές πέρσι με φέτος ;

  -Καρακωσταντης. Για τις διαφορές πέρσι με φέτος ,πιστεύω καλύτερα να μας τις πει ο Coach Σαρίκας ,εγώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη
-Σαρικάς. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα βασικά του μπασκετ με τη μόνη διαφορά πως δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση πάνω στη λεπτομέρεια καθώς και οτι είμαστε πολύ πιο απαιτητικοί από τους παίκτες μας.

 

. Τι προβλήματα αντιμετωπίζεται ;

  Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Από το γηπεδικό που δεν έχουμε ώρες προπόνησης και  αναγκαστήκαμε για αυτόν ακριβώς το λόγο να ξεκινήσουμε αργά την προετοιμασία μας, με αποτέλεσμα να φέρει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας.Αν ξεκινούσαμε κανονικά την προετοιμασία μας και αναγκαζόμασταν να συνεχίσουμε στο στίβο  (αφου γηπέδο δεν υπαρχει) στο τέλος θα φτιάχναμε αθλητές στίβου και όχι καλαθοσφαιριστές και το πιο σημαντικό πως θα τους ¨καίγαμε¨ με αποτέλεσμα την υπερκόπωση ή θα είχαμε πρόωρο φορμάρισμα από την υπερπροπόνηση Και το χειρότερο όλων είναι πως θα ήταν και ευπαθείς στους τραυματισμούς και αυτό θα ήταν ευθύνη δική μας, οπότε για τους απλούς λόγους αυτούς αποφασίσαμε πως έπρεπε να αναβάλουμε την προετοιμασία μας έως να βρεθεί γήπεδο. Εν τέλει αναγκαστήκαμε να ΄΄νοικιασουμε΄΄ το Ροδίων αθλησις.ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα.
 Πρόβλημα είχαμε και  στην αρχή της προετοιμασίας Είμαστε ερασιτέχνες και ο Αύγουστος είναι δύσκολος μήνας για προετοιμασία και έρχεται σε αντίθεση με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των αθλητών αλλά και των προπονητων,που σίγουρα είναι προτεραιότητα τους (η εργασία) και την σεβόμαστε.Παρα΄ταυτα μπορεί να είμαστε ερασιτέχνες αλλά δεσμευόμαστε στο να δουλέψουμε όσο πιο επαγγελματικά γινεται,σεβόμαστε των ιδρώτα μας και τις θυσίες που κάνουμε για την αγάπη μας για το άθλημα που υπηρετούμε.
 Οι τραυματισμοί των Σιωκου, Κατεπωδη και Αποστολα είναι ατυχίαγια τους ίδιους  αλλά και για την ομάδα που χάνουν όλο των πρώτο γυρο.Απο΄κει και πέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τους μικρό τραυματισμούς που έχουν υποστεί οι Σαρικας,Λαζαριδης,Γερονικολας,Στεφανιδης και Καραμανος.Τη στράτευση του Συμιακου,  ενώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχουν καταφέρει να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα της οπαδός οι Πατινιώτης-Τσιγάρου και Γερόλυμος.Αυτα όλα καθιστούν μεγάλα προβλήματα για τιην ομάδα μας.

   Σίγουρα άλυτα δεν είναι τα γηπεδικα προβλήματα αφού  τόσα στάδια υπάρχουν στο νησί αλλά γίνονται κατάχρηση τους .Η τοπική επιτροπή μπορεί να μεριμνήσει και να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα 5-6 ομάδων πιο μετά ώστε να αποφευχθεί η χρήση  τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη για όλες της ομάδες και τους αθλητές τους.
-Σαρικας. Πλέον εγώ έμαθα να ζω με τα πολλά προβλήματα που συναντά κάθε χρόνο αυτή την εποχή η ομάδα μου ,τα ίδια είχαμε σχεδόν και πέρσι απλά δεν είχαμε τόσο σοβαρούς τραυματισμούς Στεναχωριέμαι για τα παιδιά αυτά που ξέρω πως θέλουν να παίξουν γιατί το πιο σημαντικό στην ηλικία αυτή είναι να αγωνίζονται και να το ευχαριστηθούν,αυτό θα θυμούνται όταν αποσυρθούν όχι αν πήρανε ένα τίτλο παραπάνω η όχι.

-Καρακωσταντης. Τονίζω την σημασία του να είμαστε όλοι υγιείς αυτή τη περίοδο ώστε να μπορέσει η ομάδα να εμπεδώσει και να αφομοιώσει όλα όσα τις ζητουνται,ωστε να βρει η ομάδα το ρυθμό της,την ομοιογένεια της και να δέσει ως σύνολο.

. Θέλετε να προσθέσετε κάτι, μήπως μια ευχή ;

-Καρακωσταντ
ής, εύχομαι υγεία πάνω από όλα ,σε όλους τους αθλητές και σε όλες τις ομάδες Καλό πρωτάθλημα να γίνει Φυσικά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ,όλοι φίλοι είμαστε στο χώρο αυτό που υπηρετούμε και αντίπαλοι μόνο για 40 λεπτά.
-Σαρικας, με κάλυψε απόλυτα ο Coach Υγεία . Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό πως ο ΔΑΝΣ έχει κλείσει το roaster του για την σαιζόν 2014-2015 και ευχαριστούμε τους αθλητές του ΑΣΚ Ιβίσκουπου επικοινώνησαν μαζί μας και για το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στο σωματείο μας. Υπάρχουν παίκτες εκεί πολύ καλοί όμως δεν μας ενδιαφέρει η τετράδα, αλλά να βάλουμε τα θεμέλια μας για αυτό και θα πορευτούμε με τους αθλητές που ήδη έχουμε.20/10/14

Τους καλαθοσφαιριστές Καραμάνο Αθανάσιο (από Ήφαιστο) και Λαζαρίδη Δανιήλ (από Διαγόρα)  ,απέκτησε η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Δωριέα

18/10/14

Ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με τον Ροδιακό θα γίνει την Κυριακή (και όχι σήμερα) στα Κοσκινού (6.00 μμ) 

alt

16/10/14 

Το προσεχές Σάββατο στις 6.00 μμ θα γίνει ο τελευταίος  φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας προετοιμασίας του Δωριέα, με τον Ροδιακό ,στα Κοσκινού

1η Αγωνιστική

Ελπίδα - ΔΑΝΣ Δωριεύς

ΔΑΝΣ Δωριεύς -  Διαγόρας

Ιάλυσος - ΔΑΝΣ Δωριεύς

ΔΑΝΣ Δωριεύς - Καλλιθέα

Ήλιος - ΔΑΝΣ Δωριεύς

15/10/14

    Με την Ελπίδα Πεταλούδων εκτός έδρας, θ αγωνιστεί την πρώτη αγωνιστική η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Δωριέα